geplaatst op 7 september 2016

Super Snelle Curry van Indi

IMG_1978

 

Super Snelle Curry wie is er niet dol op? Na een lange werkdag wil je niet te lang in de keuken staan. Wel wil je healthy en lekker eten, daarom deze Super Snelle Curry!

Binnen een gezonde leefstijl speelt genieten een belangrijke rol, uiteraard wel op een bewuste en verantwoorde manier. Deze super snelle curry voldoet aan deze criteria. Het is gemaakt van verse en pure ingrediënten, rijk aan eiwitten, laag in koolhydraten en door de toevoeging van gember en andere kruiden goed voor de spijsvertering. Dit is de snelste en makkelijkste curry die ik ooit heb gemaakt en is qua smaak echt niet minder dan de ingewikkelde curry recepten. Met dit recept draai je eenvoudig en snel een smakelijke curry in elkaar, ook al heb je geen currypasta in huis. Sneller op tafel kan haast niet. Deze curry is bij een uitstek een gerecht dat op een iedere dag van de week op tafel kan zetten. Je hebt alleen wat standaard kruiden nodig, kip of vis en kokosmelk. Ik ben dol op curry’s: de geur, de kleuren en de smaken, hmmm. Meestal maak ik groentecurry met kip, kabeljauw of garnalen!

Daarnaast gebruik ik graag; kerrie, kurkuma, kaneel, gember, komijn (veel komijn!), koriander, citroengras en peper en zout.  In de Aziatische cultuur is het al bekend dat deze specerijen een positief effect op onze gezondheid heeft.

Ingredienten voor 2 personen:

300 gram kabeljauw,200 gram snijbonen (fijn gesneden),2 paprika’s,1 prei, in ringentjes gesneden,1 blikje kokosmelk.2 winterpeen,2 uien ,2 teentjes knoflook,citroen halve geperst,1 rode peper,vissaus 1 scheutje,sesamolie 1 scheutje,geroosterde sesamzaadjes hand,basilicum,handje,koriander handje, Kerrie 1 eetlepel,Kurkuma 1 theelepel,Kaneel 1 theelepel,Komijn 1 theelepel, 1 sereh, gember geraspte flinke theelepel

Bereiding

Snij eerst de kabeljauw in stukken en doe er peper en zout op, wentel de stukjes kabeljauw even in een bord met maizena.

Daarna bak de stukjes kabeljauw in kokosolie aan beide kanten en laat op keukenpapier uitlekken.

Intussen in een wok , beetje kokosolie warm laten worden , dan uien, knoflook zachtjes laten bakken, dan de rode peper toevoegen en 1 minuutje laten bakken, daarna komijn, Kerrie, kurkuma, gember geraspte en kaneel toevoegen goed doorroeren en laten bakken. Scheut sesamolie toevoegen.

Dan de winterpeen, snijboontjes, prei laten bakken en goed doorroeren tijdens het bakken met een houten lepel.

Doe de paprika’s gesneden erbij en een scheut vissaus, peper en zout naar smaak. Voeg drie kopjes water en de sereh eraan toe en laat het goed warm worden en voeg het blikje kokosmelk era an toe en laat sudderen. Proef nog of er meer zout en peper moet worden toegevoegd.

Doe daarna de citroensap erbij en de kabeljauw stukjes, zachtjes laten sudderen, niet te lang anders valt de vis uit elkaar. Als het bijna klaar is voeg de verse basilicum, koriander eraan toe. Als laatste bij het opdienen strooi wat geroosterde sesamzaadjes erover!

Deze spicy curry smaakt het lekkerst bij basmatirijst, noodles of naan brood.

Enjoy your meal!