geplaatst op 14 september 2016

Lekkere Zuurkoolsalade ook als natuurlijk probioticum

IMG_2005

Zuurkool is een natuurlijk probioticum ( bacterie die zou bijdragen aan een betere darmflora) Zuurkool is niet alleen lekker in stamppot maar ook als topping op salades. Het verhoogt je metabolisme en dus je vetverbranding.

Zuurkool bevat levende bacteriën, dat ervoor zorgt dat het spijsverteringsstelsel en de darmen beter werken.

Deze zuurkool salade is snel te maken, lekker en helpt om je gezonde darm flora te ondersteunen door alle goede bacteriën. Heerlijk in combinatie met de geroosterde walnoten, geraspte wortelen, verse stukjes appel en komijn.

Deze zuurkoolsalade is binnen 15 minuten klaar te maken!

Voor 4 flinke porties (en als je overhoudt dan kan je het de volgende dag meenemen als lunch naar je werk). Ingrediënten

  • 1 pakje zuurkool (500 gram)
  • 1 bakje walnoten, geroosterd
  • 1 kleine ui in stukjes gesneden (gebruik een half uitje als dit teveel voor je is)
  • 1 kleine wortel, geraspt
  • ½ eetlepel komijn
  • 1 Granny Smith, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel rauwe appelazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • optioneel: 1 eetlepel rozijnen, honing toevoegen als je het nog te zuur vindt

Bereiding:

Rooster de walnoten in een pannetje. Spoel de zuurkool even af als het te zuur voor je . Meng vervolgens de zuurkool met de rest van de ingrediënten en serveer.